Castors Braine zal volgend seizoen opnieuw deelnemen aan de Euroleague. Dat kondigde het team, dat vorige zaterdag haar vierde Belgische titel op rij veroverde, vrijdag aan. Twee jaar geleden namen de Waals-Brabantse vrouwen ook al deel aan de hoogste Europese vrouwencompetitie. Ze eindigden toen als zevende in hun poule, op enkele punten van kwalificatie voor de EuroCup.

Om haar ambities kracht bij te zetten rekruteerde Braine voor de volgende campagne verschillende nieuwe speelsters. De Letse Anete Steinberga (27) komt over van USK Praag, dit seizoen vierde in de Euroleague. Ook Marjorie Carpréaux (29) komt de rangen opnieuw versterken. Zij speelde het afgelopen seizoen bij Waregem. Beide speelsters hebben al een verleden in Braine. Ze waren erbij toen Castors in 2015 de finale van de EuroCup haalde.

Ook Emmanuella Mayombo speelde eerder al in Braine. De 24-jarige Mayombo was drie seizoenen geleden al eens aan de slag bij het Waals-Brabantse team. Na omzwervingen bij Namen en Duitse Keltern keert ze komend seizoen terug.

Uit het buitenland komen verder nog de Armeense Sarah Haleijan (24), die speelde bij Zürich, en de Amerikaanse Jada Payne (23), die overkomt van het Israëlische Maccabi Raanana.

De coach van Castors, Ainars Zvirgzdins, blijft ook komend seizoen aan boord. De Let coachte Braine ook al naar de finale van de EuroCup in 2015. Ook Manon Grzesinski, Antonia Delaere, de Amerikaanse Celeste Trahan-Davis, de Estse Merike Anderson en de Servische Nikolina Milic blijven komend seizoen bij het team. De 16 jaar jonge Maxuella Lisowa ten slotte komt over van Spirou Monceau.