België speelt halve finale Davis Cup tegen Australië in Brussel op gravel
Foto: BELGA

De halve finale van de Davis Cup tussen België en Australië wordt in september in Brussels Expo op de Heizel gespeeld. In Paleis 12 wordt een tennisarena gebouwd waar plaats zal zijn voor 8.000 toeschouwers. Als ondergrond voor de ontmoeting kiezen de Belgen voor gravel.

“We zijn blij om terug te keren naar Brussel, waar we in 2015 na een historische halve finale doorstootten naar de finale”, zegt kapitein Johan Van Herck. “Nu zijn we met minder niet tevreden. Onze trouwste supporters en een enthousiast Belgisch publiek kunnen daar een niet onbelangrijke rol in spelen.”

Twee jaar geleden klopte België in de halve finale in Vorst Nationaal Argentinië met 3-2. Daarna botsten David Goffin en co in de finale in Flanders Expo in Gent op het Groot-Brittannië van Andy Murray.

Dit jaar schakelde de Belgische Davis Cup-ploeg op weg naar de laatste vier in de Wereldgroep achtereenvolgens Duitsland (1-4 in Frankfurt) en Italië (3-2 in Charleroi) uit.

Australië won, telkens onder aanvoering van Nick Kyrgios, tegen Tsjechië (4-1 in Melbourne) en de Verenigde Staten (3-2 in Brisbane). In de tweede halve finale speelt Frankrijk gastheer voor Servië.

De wedstrijden worden van 15 tot 17 september afgewerkt. De winnaars spelen eind november om de titel. De ticketverkoop voor België/Australië start eind mei via www.tennisvlaanderen.be/daviscup.