Macron vergroot voorsprong op Le Pen in de peilingen
Foto: REUTERS

Kort voor de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen heeft centrist Emmanuel Macron zijn voorsprong op de rechtse populiste Marine Le Pen in de peilingen lichtjes vergroot.

Volgens een bevraging van Ipsos/Sopra Steria zag Macron na het enige televisiedebat tussen beide kandidaten zijn voorkeurstemmen stijgen naar 61,5 procent, een toename met 2,5 procent sinds begin deze week.

Le Pen kwam in de vrijdag gepubliceerde peiling in opdracht van de openbare omroep uit op 38,5 procent van de bevraagden, die zondag voor een van beide kandidaten willen stemmen.

Maar 17 procent van de bevraagden heeft nog geen duidelijke kiesintentie. De vraag hoeveel en welke kiezers zich zullen onthouden, is nog een onzekere factor voor de beslissende ronde van zondag. De Ipsos-peiling werd donderdag uitgevoerd, een dag na het bitsige debat tussen Macron en Le Pen op televisie. De Fransen kiezen zondag hun nieuwe president.

In een andere peiling van het instituut Elabe haalde Macron 62 procent en Le Pen 38. Vrijdag was officieel de laatste dag van de verkiezingsstrijd, dan mogen geen nieuwe peilingen meer gepubliceerd worden.