David Moyes zegt ondanks degradatie bij Sunderland te blijven
Foto: Photo News

Sunderland-manager David Moyes zal ook volgend seizoen aanblijven bij Sunderland, dat veroordeeld is tot degradatie uit de Premier League. Dat heeft Moyes vrijdag bevestigd. Huurlingen Jason Denayer en Adnan Januzaj keren in principe terug naar hun clubs.

Moyes, die in juli 2016 werd aangesteld, kende geen goed seizoen bij The Black Cats. Met 21 punten uit 34 wedstrijden is zijn ploeg duidelijk het kneusje van de Premier League. Vrijdag kondigde Moyes aan ook volgend seizoen, wanneer Sunderland in de Engelse tweede klasse ‘The Championship’ zal moeten uitkomen, aan te blijven als manager.

Doel al gezet

Het doel voor volgend seizoen is al duidelijk: meteen terugkeren naar de Premier League. “Ik weet wat nodig is om daar te geraken”, aldus Moyes. De Schot wist na elf seizoen Everton nog niet te slagen bij zijn volgende clubs Manchester United, Real Sociedad en Sunderland.

Bij Sunderland zijn dit seizoen twee Belgen actief. Adnan Januzaj wordt geleend van Manchester United en mocht al 26 keer opdraven, Jason Denayer is eigendom van Manchester City en mocht in Sunderland al 25 keer meedoen. Hun huurcontracten lopen aan het eind van het seizoen af.