Prachtig gebaar: Engelse ploeg geeft speler na beenbreuk nieuw én verbeterd contract
Foto: Photo News

Seamus Coleman heeft een nieuw contract voor vijf seizoenen ondertekend bij Everton. De 28-jarige verdediger herstelt momenteel van een zware beenbreuk die de Ier eind maart opliep in het WK-kwalificatieduel tegen Wales.

Coleman, bij de Toffees ploegmaat van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas, ligt nu vast tot de zomer van 2022. Het akkoord over de verlenging werd al voor de interlandbreak bereikt, maar pas nu zette de rechtsachter zijn krabbel. De Ierse rechtsback liep tijdens de interland tegen Wales een zware beenbreuk op.

“De avond van mijn blessure kreeg ik een bericht van de voorzitter dat ik mij geen zorgen moest maken over het contract. Dat vat goed samen voor welke waarden de voorzitter en deze club staan”, legt Coleman uit. “Ik wil mij bewijzen en de club tonen dat ze een goede beslissing hebben genomen met dit contract op lange termijn.”

De aanvoerder van de Ierse nationale ploeg draagt sinds begin 2009 het shirt van Everton. Sindsdien speelde hij 247 wedstrijden voor de ploeg en maakte daarin 24 goals.