Student-ondernemer van het jaar pimpt krukken en rolstoelen
Themabeeld Foto: Herman Ricour

Ondernemersorganisatie Unizo heeft Marie Van den Broeck verkozen tot ‘student-ondernemer van het jaar’. De industrieel ingenieur ontwerper uit Aalst ‘pimpt’ met haar zaak My Add On krukken en rolstoelen. Niet alleen om ze mooier te maken, maar ook zodat ze comfortabeler en handiger zijn in gebruik, meldt Unizo vrijdag.

‘Ze wist de jury te overtuigen met de creatieve en innovatieve manier waarop ze voor zichzelf een heel nieuwe markt aanboorde, met zelf ontworpen producten (die ze vervolgens extern laat produceren)’, klinkt het.

Van den Broeck, die afstudeerde als industrieel ingenieur ontwerper aan de Universiteit Gent, campus Kortrijk, ontwerpt en verdeelt opzetstukjes die een gebruiker op kruk of rolstoel kan klikken. Zo is er een ‘soort kousje voor over de handvatten van de krukken’, waardoor de handvatten zacht aanvoelen en pijn aan de handen vermeden moet worden. Het opzetstuk heeft ook een magneet ingebouwd. Hierdoor moet de gebruiker zich niet bukken als een van de twee krukken valt, maar kan hij die oprapen met behulp van de andere kruk.

Met de verkiezing van de student-ondernemer wil de Unizo-stichting Onderwijs & Ondernemen studenten aanzetten tot ondernemen.

Meer informatie op www.myaddon.be.