Wouters & Hendrix opent eerste internationale winkel
Foto: Philip Jintes

Het Belgische juwelenlabel Wouters & Hendrix opende eerder deze week de deuren van hun eerste buitenlandse winkel. Na Knokke-Heist, Brussel en Antwerpen hebben de juwelen nu ook een thuis gevonden in Amsterdam.

Katrin Wouters en Karen Hendrix, die in 1985 hun eerste juwelen op de markt brachten nadat ze elkaar leerden kennen op de afdeling Edelsmeedkunst van de Antwerpse Academie, openden op 1 mei jongstleden een winkel in de Negen Straatjes, de bijzondere winkelstraten gelegen aan de Amsterdamse grachten.

‘We merkten dat Nederland een groeimarkt is voor het merk’, verklaart marketing manager Jasmijn Verlinden de keuze voor Amsterdam. ‘Sinds een tiental jaar hebben we in Nederland een reeks groothandelsklanten die Wouters & Hendrix zeer goed verkopen. Ook in onze drie Belgische winkels hebben we een enthousiast en trouw Nederlands publiek. We willen deze fans dichter bij huis bedienen met een winkel in eigen land.’

Wouters & Hendrix opent eerste internationale winkel
Wouters & Hendrix opent eerste internationale winkel

Het is architect Lisa Keller, de dochter van Wouters, die een voormalige rariteitenwinkel transformeerde tot een intieme boetiek. De winkel bestaat uit een gedeelte vooraan op straatniveau en een zogenaamde ‘opkamer’ achteraan, een paar trapjes hoger gelegen. ‘In de hogere ruimte richtten we een intiem salon in waar de goudcollectie wordt gepresenteerd. Beneden krijgen de zilvercollecties een plek’, aldus Verlinden.