Apple TV eindelijk ook met iPad te bedienen
Foto: Apple
Sinds de originele afstandsbediening van onze Apple TV op wonderbaarlijke wijze in het bankstel verdween (geen grap) zijn we in ons gezin volledig afhankelijk van Apples Remote-app. Na anderhalf jaar wachten werkt die nu eindelijk ook samen met de iPad.

Het hield eigenlijk totaal geen steek dat de Apple TV Remote-app tot nu toe uitsluitend beschikbaar was voor de iPhone. Een iPad leent zich immers veel beter als extra afstandsbediening: het toestel ligt negen van de tien keer gewoon op de salontafel waar ieder gezinslid er direct mee aan de slag kan. Een smartphone is veel persoonlijker en sta je wellicht liever niet af. Bovendien: als de eigenaar met z’n iPhone van huis is, dan zitten de achterblijvers plots zonder afstandsbediening.

De nieuwste versie van Apple TV Remote lost dat probleem dus eindelijk op. De app is helemaal geoptimaliseerd voor de iPad en ondersteunt bovendien alle functies van de 4th Generation Apple TV uit 2015, waaronder spraakbediening via Siri. Dat snufje is sinds een half jaar ook beschikbaar in het Nederlands, maar helaas nog niet voor gebruikers in Vlaanderen. Je kan deze beperking voorlopig alleen omzeilen door jezelf aan te melden met een Apple ID uit de Nederlandse App Store.

Na het downloaden van de vernieuwde app zul je je iPad en Apple TV nog eventjes aan elkaar moeten koppelen. Ga hiervoor op de Apple TV naar Instellingen, Afstandsbedieningen en apparaten, App Remote, en volg de aanwijzingen op het scherm. Nog goed om te weten: de afstandsbediening werkt ook samen met oudere Apple TV’s en neemt bovendien genoegen met iOS 9.3.2.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in