Deel pijlsnel je locatie met de nieuwe Google Maps voor iOS
Foto: mvdv
Sinds iOS 10 kan je de Berichten-app naar believen uitbreiden met functies waarvoor je vroeger een andere toepassing moest opstarten. De nieuwste versie van Google Maps springt daar handig op in met een extensie om bliksemsnel je huidige locatie te sharen.

Heb je de meest recente versie van Google Maps reeds geïnstalleerd, dan beschik je in de Berichten-app automatisch ook over de bijbehorende extensie. Als je nog niet vertrouwd bent met dergelijke uitbreidingen, volg dan gewoon even deze stappen:

  • Klik in Berichten op een contactpersoon of begin gewoon een nieuwe conversatie, via het knopje rechts bovenaan.
  • Naast het invoerveld voor je boodschap verschijnen drie icoontjes: een camera, een hartje en een hoofdletter A. Wanneer je daar op drukt en doorklikt op de vier bolletjes onderaan, krijg je een overzicht van alle apps die binnen Berichten voor extra functionaliteit zorgen.
  • Zoek naar het icoontje van Google Maps. Zodra je erop klikt verschijnt er onmiddellijk een plattegrondje met je huidige locatie. Druk rechts onderaan op Verzenden, voeg eventueel nog een boodschap toe, en je contactpersoon weet exact waar jij je bevindt. Vervolgens kan er met één druk op de knop naar het desbetreffende adres worden genavigeerd.