Haal meer uit je iOS Agenda met IFTTT
Foto: rr
'Doe de lichten aan als het donker wordt.' Of: 'Mail me de eindstand als de wedstrijd is afgelopen'. Het zijn maar enkele van de honderden digitale acties die je kan initiëren of automatiseren via IFTTT (If This Then That). iPhone- en iPad-gebruikers kunnen IFTTT nu ook aan hun agenda koppelen, wat flink wat nieuwe mogelijkheden oplevert.

Een geautomatiseerde handeling wordt in het IFTTT-jargon een ‘applet’ genoemd. De nieuwe lading applets voor de Agenda van iOS kunnen de meest uiteenlopende dingen in je kalender plaatsen. Denk aan de datum en de tijd waarop je een taak hebt afgevinkt of een nieuw contactpersoon aan je adresboek hebt toegevoegd, om met enkele eenvoudige voorbeelden te beginnen.

Nog interessanter wordt het wanneer je via het IFTTT-platform apps van derden of zelfs apparaten met je kalender verbindt. Zo plaatst Weather Underground desgewenst elke dag een weersvoorspelling in de Agenda-app, houdt Foursquare keurig een overzicht bij van al je check-ins en brengt je Fitbit-activiteitentracker gedetailleerd je nachtrust in kaart.

Of wat te denken van een applet die automatisch je werkuren bijhoudt op basis van geolokalisatie? Trek op het plattegrondje gewoon een cirkel rond je kantoorgebouw of andere werkplek, en de applet noteert nauwkeurig wanneer je op die locatie aankomt en weer vertrekt. Op het moment van schrijven zijn er al zo’n vijftien verschillende IFTTT-toepassingen voor je iOS Agenda beschikbaar waarmee je gratis aan de slag kan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in