GaultMillau kiest opnieuw beste Belgische groenterestaurants
Een gerechtje van Kris De Roy, Hofke van Bazel Foto: put

GaultMillau bekroont ook dit jaar de beste groenterestaurants van België. Wie graag een gerecht wordt voorgeschoteld waarbij extra aandacht werd besteed aan de groenten, doet er goed aan eens bij Hofke Van Bazel of Bouchéry te reserveren.

Naar aanleiding van ‘De Week van Groenten en Fruit’ pakt GaultMillau in samenwerking met duurzaamheidsorganisatie We’re Smart World uit met de vierde editie van de Groene GaultMillau, de restaurantgids die alle culinaire adressen verzamelt waar groenten en fruit een hoofdrol spelen.

Het Hofke Van Bazel - het restaurant van Kris De Roy in Kruibeke dat in 2013 een Michelinster kreeg toebedeeld - mag zich een jaar lang het ‘beste groenterestaurant van Vlaanderen’ noemen. Voor de regio Wallonië/Brussel is die eer weggelegd voor het Ukkelse restaurant Bouchéry, waar de keuken wordt gerund door Damien Bouchery.

Tijdens de quotering van de restaurants houdt de jury vooral rekening met het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, de smaak en originaliteit van de gerechten, de natuurlijke kleuren van het gerecht en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit.

Die eer om beste groenterestaurant te worden genoemd, viel eerder te beurt aan restaurants Volta (Gent), Graanmarkt 13 (Antwerpen), L’Air du Sens (Zoutleeuw), L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul), Le Coq aux Champs (Soheit-Tinlot) en La Distillerie in het Luxemburgse Bourglinster.