Michelin gaat sterren uitdelen in Bangkok

Dat je lekker kan eten in de Thaise hoofdstad Bangkok is geen geheim. Restaurantgids Michelin brengt eind dit jaar een eerste editie uit met de beste culinaire adresjes in Bangkok, GaultMillau volgt later.

Bangkok kan zijn titel als culinaire hoofdstad van Azië straks nog meer kracht bijzetten met een eigen Michelingids. Na Japan, China, Korea, Hongkong en Singapore al de zesde voor het continent Azië. En dat kan goed nieuws betekenen voor de vele kraampjes met streetfood, want in Singapore kregen ook twee van die eenvoudige voedselstalletjes een ster toebedeeld.

‘Bangkok is één van de top culinaire hoofdsteden ter wereld’, klinkt de aankondiging bij Michelin. ‘De stad varieert met topkeukens uit verschillende landen en biedt ook diverse eetbelevingen aan. Zo kan je chique dineren, maar kan je ook terecht in trendy eethuizen of eens van de vele kraampjes met streetfood.’

Ook de toeristische dienst van Thailand is verheugd over de restaurantgids, waarvan ze hopen dat die ‘een publiek van culinair georiënteerde toeristen zal aantrekken’. ‘We hopen dat de samenwerking met Michelin er ook voor zal zorgen dat verschillende restaurants hun lat hoger gaan leggen.’ Daarnaast liggen er ook plannen voor een samenwerking met GaultMillau op tafel.

Vorige maand ontstond nog ophef na foutieve berichtgeving over het bannen van streetfood in de Thaise hoofdstad, maar het bleek dat het stadsbestuur enkel de inspecties op hygiëne wilde verhogen. ‘Op die manier zijn we er zeker van dat ze goed voedsel aanbieden’, klonk het toen. En binnenkort misschien dus ook met een ster.