Deze chauffeur was niet blij toen hij zijn auto terugvond
Foto: Twitter @annesaurat
In Frankrijk kwamen vakbonden en linkse bewegingen vandaag op straat voor de jaarlijkse 1 mei-manifestaties. Daarbij viseerden relschoppers de politie, maar ook een Porsche werd geviseerd. Actievoerders beplakten de sportwagen met stickers.

Vakbonden en linkse bewegingen hadden gehoopt dat de 1 mei-viering een moment zou worden waarop de Fransen zich solidair toonden tegen het Front National, nu Marine Le Pen, presidentskandidate van de extreemrechtse partij, het in de tweede ronde van de verkiezingen opneemt tegen Emmanuel Macron.

Vooral de gemaskerde relschoppers die in de clinch gingen met de ordetroepen, haalden echter het nieuws. Verschillende agenten raakten daarbij gewond, één van hen liep zware brandwonden in het aangezicht op. Ook een een Porsche-sportwagen ging echter met een deel van de aandacht lopen. Betogers vonden er niet beter op dan hun stickers - met leuzen tegen de regering-Hollande en de ongelijkheid in de Franse samenleving -  op de dure wagen achter te laten.

Iemand kon de eigenaar van de Porsche achteraf fotograferen toen hij met zijn wagen wegreed. Nodeloos te zeggen dat de man er niet mee kon lachen.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig