Donald Trump: ‘Ontmoeting met Kim Jong-Un zou een eer zijn’
Foto: REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump zou zich naar eigen zeggen geëerd voelen door een ontmoeting met de Noord-Koreaanse machthebber Kim Jong Un.

‘Indien een ontmoeting met hem zou kunnen bewerkstelligd worden, zou ik dat absoluut doen, zou ik me geëerd voelen dit te doen’, zei Trump maandag in een interview met het persagentschap Bloomberg. ‘Als het onder de juiste omstandigheden zou gebeuren. Maar ik zou het doen’, voegde hij eraan toe.

Het conflict rond het Noord-Koreaans atoomprogramma is de afgelopen weken ten top gedreven. Trump waarschuwde de voorbije weken voor een ‘grote, grote catastrofe’. Het geïsoleerde communistische regime voerde evenwel zaterdag een nieuwe raketlancering uit, die echter mislukte.

Ondanks verschillende VN-resoluties blijft het Noord-Koreaans regime zijn nucleair programma voortzetten en ontwikkelt het raketten, die naast Zuid-Korea en Japan ook de Amerikaanse kusten kunnen bereiken. Trump had al tijdens de verkiezingscampagne gezegd dat hij bereid is Kim Jong Un te ontmoeten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig