Kristoff is de snelste in de Rund um den Finanzplatz, slechts 49 renners komen aan
Foto: AFP

Alexander Kristoff heeft de Duitse Rund um den Finanzplatz gewonnen. In de gietende regen haalde hij het in de sprint met een sterk uitgedund peloton voor Rick Zabel en John Degenkolb. Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen) kleurde samen met de Sloveen Jan Tratnik nog het einde van de wedstrijd door op 16 kilometer van de streep ervandoor te gaan bij een hergroepering, maar ze werden vier kilometer voor het einde gegrepen. In totaal kwamen er 49 renners aan na een zware koers.

Na 215,7 doorregende kilometers tussen Eschborn en Frankfurt won Kristoff met veel overmacht de spurt van een uitgedund peloton. Zijn ploegmaat Rick Zabel, die de spurt aantrok, hield John Degenkolb (Trek) nog van de tweede plaats. Jasper Stuyven (Trek) eindigde als eerste Belg zevende.

Meteen na het startschot in Eschborn ontstond een kopgroep van vijf renners. Met Antoine Warnier (WB Veranclassic), Dries De Bondt (Veranda’s Willems) en Jens Wallays (Sport Vlaanderen) waren drie Belgen vooraan aanwezig. Zij kregen het gezelschap van de Nederlander Koning (Aqua Blue) en de Duitser Sobolla (Duitse selectie). Ook de Nederlanders Castelijns (LottoNL-Jumbo) en Van Goethem (Roompot) en de Rus Trusov (Gazprom) maakten nog de oversteek en het achttal was vertrokken voor een lange dag in de onophoudelijke regen.

Van Goethem en Wallays zongen het het langste uit van de kopgroep, maar ook zij werden op iets minder dan 50 km van de aankomst gegrepen. Thuisrijders Denz (AG2R) en Politt (Katusha) zetten vervolgens een tegenaanval op en kregen snel het gezelschap van zestien andere renners, waaronder snelle mannen Degenkolb, Matthews (Sunweb) en Swift (Sky). Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), de enige Belg vooraan, werkte zich uit de naad voor zijn kopman Lobato, maar ook de achtervolgende groep met de winnaar van de afgelopen twee jaar, Kristoff, kwam opnieuw aansluiten.

De laatste aanvalspoging kwam op naam van Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen) en de Sloveen Tratnik (CCC Sprandi), maar ook hun vlucht hield niet stand. In de spurt haalde Kristoff het voor Zabel, Degenkolb en de Luxemburger Drucker (BMC).

Top 10

1. Alexander Kristoff

2. Rick Zabel

3. John Degenkolb

4. Jempi Drucker

5. Pim Ligthart

6. Juan José Lobato

7. Jasper Stuyven

8. Ariel Maximiliano Richeze

9. Michel Kreder

10. Ben Swift