Nairo Quintana kent ploeggenoten voor de Ronde van Italië
Foto: Photo News

Nairo Quintana kent zijn acht ploeggenoten die hem aan een tweede eindzege in de Ronde van Italië moeten helpen. Maandag maakte Movistar zijn selectie bekend voor de honderdste editie van de Giro. De Spaanse formatie stuurt heel wat ervaring naar Italië, met zijn 27 lentes is Quintana de jongste van het team.

Nairo Quintana kan rekenen op de steun van zijn landgenoot Winner Anacona, terwijl zijn jongere broer Dayer ontbreekt. Verder tekenen de Spanjaarden Víctor de la Parte, José Herrada, Gorka Izagirre en José Joaquin Rojas present, net als de Italiaan Daniele Bennati. De Costa Ricaan Andrey Amador en de Australiër Rory Sutherland vervolledigen de selectie.

Quintana won de Ronde van Italië in 2014. Hij ging vorig seizoen voluit voor de Tour, maar eindigde slechts als derde in Frankrijk na zijn tweede plaatsen van 2013 en 2015 in La Grande Boucle. Uiteindelijk toonde Quintana zich in 2016 nog de beste in de Ronde van Spanje. Dit jaar rijdt de Colombiaan zowel de Tour als de Giro.

De honderdste Ronde van Italië start vrijdag in Sardinië en eindigt op 28 mei in Milaan.

De selectie van Movistar voor de Giro:

Nairo Quintana (Col), Winner Anacona (Col), Víctor de la Parte (Spa), José Herrada (Spa), Gorka Izagirre (Spa), José Joaquin Rojas (Spa), Daniele Bennati (Ita), Andrey Amador (CRi), Rory Sutherland (Aus)