Van den Broeck en Campenaerts naar de Giro voor LottoNL-Jumbo
Foto: Photo News

Jurgen Van den Broeck en Victor Campenaerts maken deel uit van de selectie van LottoNL-Jumbo voor de Ronde van Italië. De Nederlandse WorldTourploeg gaf de negen namen maandag vrij.

Voor de 34-jarige Van den Broeck wordt het zijn vierde Giro. De 25-jarige Campenaerts, Belgisch kampioen tijdrijden, debuteert.

De Nederlander Steven Kruijswijk start als kopman. Hij werd vierde in 2016 en zevende in 2015 en wil een gooi doen naar een podiumplaats in Milaan.

“Uiteindelijk viel ik vorig jaar twee dagen voor het einde van de wedstrijd. Daar verloor ik het hoogst haalbare: de roze trui”, zegt hij. “Na die Giro heb ik de knop omgezet. Nu weet ik wat ik kan en dit wil ik nog een keer. We zijn steeds verder blijven werken om het maximale eruit te halen. Het was vorig jaar een mooie beloning om het roze te dragen. Het hoger doel is om nu echt op het podium te finishen en het liefst zo hoog mogelijk.”

Van den Broeck en Campenaerts naar de Giro voor LottoNL-Jumbo
Kruijswijk verloor vorig jaar twee dagen voor einde van de wedstrijd het roze. Foto: Photo News

Kruijswijk wordt vanaf vrijdag (5 mei), wanneer de Giro in Sardinië start, bijgestaan door zijn landgenoten Stef Clement, Twan Castelijns, Jos van Emden, Bram Tankink en Martijn Keizer. De Italiaan Enrico Battaglin is de negende renner.