’Geweld is ontoelaatbaar’
Bart De Wever Foto: blg

Belgische politici van verschillende partijen veroordelen de aanval op PVDA/PTB-kamerlid Raoul Hedebouw. ‘Elk geweld is onaanvaardbaar’, zei SP.A-voorzitter John Crombez in Oostende, waar hij zelf ook politiebegeleiding kreeg. Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever betuigde zijn medeleven.

Hedebouw werd in Luik aangevallen net voordat hij zijn aanhangers zou toespreken. Een man stak hem langs achter in het been. Hedebouw raakte slechts lichtgewond, en liet ondanks alles zijn toespraak wel doorgaan. 

'Wij zijn diep geschokt door deze laffe aanval', verklaarde PVDA-voorzitter Peter Mertens in een persbericht. 'Veel moed, Raoul. We denken aan jou, hier in Antwerpen en in het hele land. We geven niet op.'

Politici van alle kleuren veroordelen geweld

John Crombez had als SP.A-partijvoorzitter gisteren al een toespraak gegeven, maar sprak vandaag de afdeling in Oostende toe. ‘Ik wil Raoul veel sterkte wensen’, zei hij daar.

Ook PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft intussen zijn medeleven betuigd aan PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw. ‘Geweld, onder welke vorm dan ook, is nooit aanvaardbaar’, aldus Di Rupo, die in Baudour bij zijn partijleden was.

Ook uit niet-socialistische hoek kreeg Hedebouw steunbetuigingen. Premier Charles Michel heeft de aanval tegen het Kamerlid veroordeeld. ‘Wij veroordelen elke vorm van geweld en wensen hem een goed herstel toe’, verklaarde de eerste minister op de bijeenkomst van de Franstalige liberalen in Court-Saint-Etienne. N-VA-voorzitter Bart Dewever liet zijn medeleven blijken via Twitter. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig