Dit piepkleine huisje is echt te koop bij bekende keten
Foto: Muji
De Japanse winkelketen Muji heeft aangekondigd dat het huisjes op de markt zal brengen. De 'Muji Hut' werd gemaakt om te gebruiken als vakantiehuisje, maar kan evengoed dienen als woning voor iemand die graag minimalistisch wil wonen.

Muji gaat als eerste wereldspeler zelf een huisje op de markt brengen. Het speelt daarmee in op de trend van 'tiny houses' waarbij kleine, betaalbare woningen worden gemaakt die afgewerkt geleverd worden en gelijk waar kunnen worden neergepoot. Ze kunnen dienen als tuinhuis of gastenverblijf, maar evengoed als woning voor wie niet veel ruimte nodig heeft. Zo was er al Ark Shelter, dat bedacht werd door een jonge Vlaming en nu springt dus ook de Japanse interieurketen op deze innovatie. 

De Muji Hut is tien vierkante meter groot zijn en er is plaats genoeg om vier mensen in te ontvangen. Het interieur zelf is gemaakt van cederhout en kan naar eigen wensen aangepast worden. Dankzij een schuifdeur kun je zoveel licht binnenlaten zoals je wilt. "Zet het in de bergen, vlakbij de zee of in een tuin en het versmelt meteen samen met de omgeving en nodigt je zo uit tot een nieuw leven", klinkt het in het statement van het bedrijf. 

Hoewel Muji ook in Europa heel wat winkels telt, zoals in onze buurlanden Frankrijk en Duitsland, wordt het huisje voorlopig enkel op de markt gebracht in Japan. Het zal daar om en bij de 25.000 euro kosten. 

 

Een bericht gedeeld door MUJI???? (@muji_global) op