Vrouw omgekomen na schietpartij op verjaardagsfeest in San Diego
Foto: AP

Een man heeft aan een zwembad in de Amerikaanse stad San Diego (Californië) een vrouw doodgeschoten en nog eens zes anderen verwond. De schutter werd uiteindelijk zelf dodelijk getroffen door de politie.

Sommige gewonden bevinden zich in kritieke toestand, zo melden plaatselijke media.

De schietpartij deed zich voor bij een verjaardagsfeest aan het zwembad van een appartement. Volgens getuigen is een 49-jarige blanke man er beginnen schieten op de zowat dertig aanwezigen, van wie de meeste van Afro-Amerikaanse afkomst waren.

Er werden zeven mensen geraakt: vier zwarte vrouwen, twee zwarte mannen en één man van Latijnse-Amerikaanse origine, zo schrijft LA Times. Een van de zwarte vrouwen overleed later in het ziekenhuis. Een andere man brak nog zijn arm toen hij wegvluchtte van de schietpartij.

Uiteindelijk werd de schutter doodgeschoten door politiemensen die ter plaatse waren gekomen. Volgens Shelley Zimmerman, hoofd van de plaatselijke politie, had de schutter zijn wapen op de agenten gericht.

Er bestaat nog geen duidelijkheid over de motieven van de schutter. ‘We weten niet of hij een van de slachtoffers kende’, zo wordt Zimmerman geciteerd op CNN.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig