Tornado’s eisen al zeker 12 levens in VS
Foto: AP

Door de hevige stormen, overstromingen en tornado’s in de Verenigde Staten zijn tijdens het weekend al minstens 12 mensen om het leven gekomen. Vooral de staat Texas is hard getroffen.

De stad Canton ten oosten van Dallas kreeg het het hardst te verduren. Minstens vier mensen verloren er het leven en vijftig anderen raakten gewond. Volgens de brandweer kan de balans nog oplopen.

In Missouri overleed een vrouw nadat ze in haar wagen werd meegesleurd door het wassende water, terwijl in Arkansas minstens vier mensen stierven, onder wie een brandweerman. In Tennessee overleed een tweejarig meisje nadat een voetbaldoel op haar viel door de hevige wind, en in Mississippi, waar zowat 16.000 gezinnen zonder stroom zaten, vielen twee doden. In Oklahoma werden verschillende bomen en elektriciteitspalen omvergeblazen door de wind, terwijl op bepaalde plaatsen in de staat tot 10 centimeter sneeuw viel, aldus ABC News. Er zijn ook nog verschillende mensen vermist in de getroffen staten.

In de staten Oklahoma, Missouri en Arkansas werd de noodtoestand uitgeroepen, terwijl op zondag een tornadowaarschuwing werd afgekondigd voor Tennessee, Alabama en Georgia.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig