Campagne ‘Iedereen tegen Kanker’ haalt 3,352 miljoen euro op
Foto: BELGA

De tweejaarlijkse VRT-campagne ‘Iedereen tegen Kanker’ heeft de voorbije weken in totaal 3,352 miljoen euro opgebracht. Dat is zondagavond bekendgemaakt tijdens de slotshow op de tv-zender Eén. Daarmee wordt ongeveer een miljoen euro meer opgehaald dan bij de vorige editie.

Op initiatief van de openbare omroep zijn tussen 8 en 30 april allerlei acties op poten gezet om geld op te halen. Alle Vlamingen kregen ook de mogelijkheid om een eigen actie te organiseren.

Tijdens de slotshow, die gepresenteerd werd door Peter Van de Veire en Julie Van den Steen, kwamen ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters nog een duit in het zakje doen. Zij hadden elk nog een cheque van een half miljoen euro op zak, waardoor de teller uiteindelijk op exact 3.352.253 euro uitkwam.

In 2015 had de campagne nog 2,335 miljoen euro opgeleverd.

De campagne werd zoals altijd ondersteund door enkele bekende Vlamingen. Zo werd campagneleider Frank Deboosere bijgestaan door Thuis-actrice Marleen Merckx en Sporza-boegbeeld Maarten Vangramberen. De televisiezender Eén had de afgelopen weken ook zijn programmatie aangepast voor ‘Iedereen tegen Kanker’, met speciale uitzendingen van onder meer ‘Blokken’, ‘Iedereen Beroemd’ en ‘De 3 wijzen’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig