Ghanees Sulley Muntari (Pescara) verlaat veld na racistische geluiden
Muntari speelde vorige week nog tegen Nainggolan. Foto: Photo News

Pescara-middenvelder Sulley Muntari heeft zondag uit eigen wil het veld van Cagliari verlaten tijdens de wedstrijd van de 34e speeldag in de Italiaanse Serie A. Volgens de coach van Pescara kreeg de Ghanees racistische beledigingen naar zijn hoofd geslingerd.

“Muntari heeft racistische geluiden gehoord en hij heeft gevraagd of iemand kon tussenbeide komen. Ik denk dat hij gelijk had, hij heeft er goed aan gedaan het terrein te verlaten”, verklaarde Pescara-coach Zdenek Zeman na de wedstrijd die met 1-0 werd gewonnen door Cagliari.

Op de tv-beelden is te zien dat Muntari in het wedstrijdslot bij de scheidsrechter zijn beklag doet over de houding van enkele Cagliari-supporters. De ref lijkt te luisteren naar zijn protest, waarna hij Muntari een gele kaart toont. De Ghanees verlaat daarop het veld, waarbij hij enkele keren “stop” of “basta” roept. Muntari richt zich tot de supporters, toont zijn arm en zegt: “Dit is mijn kleur, dit is mijn kleur”.

De 32-jarige international speelde het grootste deel van zijn carrière in Italië, waar hij naast de kleuren van Pescara ook die van Udinese, Inter Milaan en AC Milan verdedigde.