Thierry Neuville wint in Argentinië tweede WK-manche op een rij
Foto: AFP

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) heeft na de Rally van Corsica nu ook de Rally van Argentinië gewonnen. Neuville is de eerste Belg die erin slaagt om twee opeenvolgende manches in het WK rally te winnen. De Brit Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) eindigde als tweede op 0.7 sec. De Est Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) vervolledigde het podium.

Neuville sukkelde vrijdag met een beschadigde schokdemper, waardoor hij halfweg de eerste wedstrijddag naar de 6e plaats zakte. Vrijdagnamiddag ging het een pak beter voor onze landgenoot. Hij beëindigde de dag uiteindelijk als derde, met iets meer dan één minuut achterstand op Evans. Op zaterdag voerde Neuville de druk op en mede dankzij een foutje van Evans verkleinde Neuville de kloof tot 11.5 seconden.

Zondagochtend had de Neuville maar één optie, aanvallen. Met enkel de powerstage nog te rijden bedroeg de kloof tussen Evans en Neuville 0.6 seconden. De allerlaatste KP, de mythische klassementsrit van El Condor, zou beslissen over winst en verlies. Neuville was in de 16.32 km lange klassementsrit 1.3 seconde sneller dan Evans waardoor hij over de Brit naar de leiding sprong en de Rally van Argentinië op zijn naam schreef.

Thierry Neuville wint in Argentinië tweede WK-manche op een rij
Foto: AFP

Voor Neuville is het de vierde WK-zege uit zijn carrière, zijn tweede van het seizoen. Neuville is ook de eerste rijder die dit seizoen twee WK-manches kon winnen. In de tussenstand van het WK blijft Neuville derde (84 punten), maar verkleint hij zijn achterstand op WK leider Sébastien Ogier (106 ptn) tot 18 punten. Nummer twee Latvala (86 ptn) heeft twee punten meer dan de Oostkantonner.

De volgende WK rally is de rally van Portugal. Die rally wordt van 18 tot 21 mei gereden in de buurt van Matosinhos nabij Porto.