Keving Abbring (Peugeot 208 T16) heeft de rally van Wallonië gewonnen, de vijfde van in totaal negen wedstrijden van het BK rally. Op de slotdag hield de Nederlander Ghislain de Mévius (Skoda Fabia R5) af. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) eindigt als derde.

Met een verschil van amper 13,7 seconden tussen leider Abbring en eerste achtervolger Verschueren, kondigde de slotdag zich spannend aan. Abbring deelde in de eerste rit een tik uit door 7,7 seconden sneller te zijn dan Verschueren. Twee ritten later mocht Verschueren zijn zegeambities definitief opbergen. Een lekke band kostte hem 41,5 seconden. Vanuit de vierde stelling knokte Verschueren zich dankzij drie snelste tijden terug naar het podium maar verder dan de derde plaats kwam hij niet.

Kevin Abbring nam zaterdagochtend de leiding over van Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) en wint de rally van Wallonië. Een dubbele primeur want Abbring wint zijn eerste rally ooit in het BK én voor het eerst in de geschiedenis van de rally van Wallonië wint een buitenlander. Ghislain de Mévius eindigt op een knappe tweede plaats. Vincent Verschueren doet met zijn derde plaats een goed zaak voor het kampioenschap. Door de afwezigheid van Kris Princen vergroot hij zijn voorsprong in het BK.

De volgende wedstrijd van het BK rally is de Sezoensrally. Die rally wordt op 20 mei in Bocholt georganiseerd.