Van Avermaet behoudt ruime voorsprong in WorldTour, Porte rukt op
Foto: BELGA

Greg Van Avermaet (BMC) voert na de Ronde van Romandië nog steeds met een ruime voorsprong de WorldTour-ranking aan. De Australiër Richie Porte (BMC) rukt na zijn eindzege in de Zwitserse etappekoers op naar de vijfde plaats.

Aan de top drie verandert er niets. Van Avermaet, die na een uitstekend en lang voorjaar even op adem komt, behoudt met 2.528 punten zijn voorsprong van 533 punten op de Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar). De Pool Michal Kwiatkowsi (Sky) is op 827 punten derde. Ook Philippe Gilbert (1.670 punten) houdt zijn vierde plaats vast. Porte (1.362 punten) komt opnieuw de top vijf binnen nadat hij de Ronde van Romandië op zijn naam schreef. De Sloveen Primoz Roglic, nummer drie in Romandië, valt net naast de top tien. De Australiër Simon Yates maakt dankzij zijn tweede plaats in het eindklassement een grote sprong van 77 naar 19.

Van Avermaet behoudt ruime voorsprong in WorldTour, Porte rukt op
Foto: Photo News

Oliver Naesen is met een 23e plaats de derde Belg in de stand en ook Jens Keukeleire (32e), Jasper Stuyven (40e), Tom Boonen (45e) en Yves Lampaert (47e) staan in de top vijftig.

Quick-Step Floors is met 7.292 punten nog altijd autoritair leider in het ploegenklassement, voor het Amerikaanse BMC (5.860 punten) en het Australische Orica-Scott (4.857 punten). Lotto Soudal (1.757 punten) zakt van de twaalfde naar de veertiende plaats.