Dochter van Molenbeekse schepen opgepakt in terreuronderzoek
Ahmed El Khannouss (archiefbeeld) Foto: dbb

De dochter van de Molenbeekse schepen Ahmed El Khannouss (cdH) is opgepakt in het onderzoek naar de terreurcel van Jumet. Het gaat om Inès El Khannouss, de dochter van de schepen van Sport van de Brusselse gemeente. De vader is ‘geschokt door het amalgaam aan fouten dat in dit onderzoek is begaan’, laat hij zondag in een persbericht optekenen nadat RTL het nieuws bekendmaakte.

De dochter Inès zou in het onderzoek naar de terreurcel van Jumet, van wie heel wat mensen naar Syrië zijn getrokken, opgedoken zijn omdat ze verliefd werd op een van de beschuldigden ‘die zijn daden en ideeën’ voor haar verborgen hield, gaat het communiqué verder. De ouders hadden geen weet van de relatie van hun dochter, die ‘een voorbeeldige studente is die het slachtoffer werd van een verkeerde relatie’.

Dat heeft ze, volgens de vader, ook duidelijk gemaakt aan het gerecht. ‘Ze heeft nooit radicale ideeën voorgestaan, ze praktiseert de gematigde islam en heeft tegenover iedereen altijd elke vorm van radicalisering in de samenleving aangeklaagd. Dat tonen alle elementen in het onderzoek aan’.

Daarom kan er ook geen sprake zijn een verband tussen Inès en terrorisme, ‘maar gaat het enkel om een jammerlijke liefdesaffaire’. De ouders hopen dan ook ‘dat het gerecht alles in het werk zal stellen om alles in dit onderzoek aan het licht te brengen wat betreft hun dochter, die ze kennen als integer en eerlijk’, besluit het persbericht.

De vrouw is nooit aangehouden en werd pas op het laatste moment in verdenking gesteld, zegt een bron dicht bij het dossier. Haar advocaat pleitte woensdag voor de raadkamer om de zaak tegen zijn cliënt te laten vallen. Ze kan nog in beroep gaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig