Colsaerts wordt 42e, Thomas Detry 48e op China Open Golf
Foto: AFP

Nicolas Colsaerts is als 42e geëindigd op het China Open golftoernooi (EPGA/2,7 miljoen euro) op de Topwin golfbaan in Peking. Thomas Detry werd 48e.

De twee Belgen moesten zondag nog een flink aantal plaatsen inleveren. Ze begonnen immers op een gedeelde negentiende plaats aan de vierde en laatste ronde.

Colsaerts, winnaar van het toernooi in 2011, stond na elf gespeelde holes, waarop hij drie birdies wegputte en één bogey moest incasseren, nog in de top 15. Na een bogey op de twaalfde hole, een dubbele bogey op de zeventiende en een bogey op de achttiende en laatste hole, leverde de 34-jarige Brusselaar een scorekaart af van 74 slagen. Met zijn totaalscore van 283 slagen (vijf onder par) zakte hij naar een gedeelde 42e plaats.

De 24-jarige Detry putte op hole drie een birdie weg, maar op de resterende vijftien holes moest hij nog vier bogeys op zijn kaart schrijven. Met een eindscore van 284 slagen verloor hij nog 29 plaatsen en werd hij uiteindelijk 48e.

De Fransman Alexander Levy toonde zich, na zijn overwinning in 2014, opnieuw de beste. De 26-jarige kon dankzij een ultieme ronde van 67 slagen de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli bijbenen. Na de 72 reguliere holes telden beide spelers 271 slagen, zeventien onder par. Op de eerste extra hole putte Levy een birdie weg voor de overwinning.

Voor de Fransman is het zijn vierde overwinning in zijn loopbaan, goed voor 448.183 euro.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig