Laura Gonzalez Escallon moet inpakken na derde ronde op Texas Shootout golf
Foto: AFP

Laura Gonzalez Escallon heeft zich niet kunnen plaatsen voor de vierde en laatste ronde van het Texas Shootout golftoernooi (LPGA/1,3 miljoen dollar), dat wordt gespeeld op de Las Colinas golfbaan in het Amerikaanse Irving.

De 26-jarige uit Terhulpen had voor haar derde ronde 77 slagen nodig, zes meer dan voor de eerste twee ronden. Gonzalez Escallon, die op de tweede parcourshelft van start ging, moest moest meteen een dubbele bogey op haar kaart schrijven. Op de holes vijftien, zestien en zeventien verloor ze nogmaals vijf slagen en dit na twee dubbele bogeys en één bogey. Op holes achttien en twee putte ze twee birdies weg, maar na nog twee bogeys met daartussen birdie kwam ze niet verder dan zes over par.

In het klassement zakte ze van de 44e naar een gedeelde 50e plaats en telde ze met 219 slagen (+6) uiteindelijk twee slagen te veel om aan de vierde en laatste ronde deel te nemen.

De leiding is voor de Japanse Haru Nomura, die met haar score van 205 slagen de leiding waarneemt en twee slagen beter af is dan de Zuid-Koreaanse amateur Eun Jeong Seong.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig