Zondag is laatste echte lentedag
Zondag is het wel nog uitstekend terrasjesweer Foto: Photo News

ie van het zonnige weer wil genieten, zal zich moeten haasten. Na een zonnige voormiddag neemt de bewolking zondagnamiddag toe, al blijft het droog.

Dat is maandag wel anders met eerst regen in het noordoosten, daarna overal wisselvallig met enkele buien. Het kwik haalt maxima tot 14 graden. Ook de dagen nadien blijft ht wisselvallig met soms buien of regen, zo meldt het KMI.

In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens, maar het blijft nog droog. Het wordt zacht met maxima rond 14 graden op de Ardense hoogten en 19 of 20 graden in Vlaanderen. Zondagavond wordt het dan zwaarbewolkt met later regen vanuit het zuidwesten.

Maandag ligt een regenzone eerst nog boven het noordoosten van het land alvorens ons land te verlaten richting Nederland en Duitsland. Elders is het dan overwegend droog en wisselend bewolkt. In de namiddag wordt het wisselvallig met enkele lokale buien. De maxima schommelen tussen 13 en 15 graden in Vlaanderen en tussen 8 en 12 graden in Ardennen.

Vanaf dinsdag geleidelijk meer bewolking vanaf het noordoosten met lichte regen of enkele buien. We halen nog maxima van 15 graden in Vlaanderen. Ook de dagen daarna blijft het gedeeltelijk tot zwaar bewolkt met af en toe wat lichte regen of een bui. Maxima blijven schommelen rond 15 graden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig