Bill Gates gaf kinderen pas smartphone vanaf 14 jaar
Foto: Photo News

Niet naar een elektronisch scherm kijken vanaf een bepaald uur en geen smartphone voor 14 jaar. Microsoftoprichter Bill Gates vindt dat technologie grenzen moet kennen

Wie denkt dat de kinderen van Microsoftoprichter Bill Gates technologie voorlopers waren in het gebruik van smartphone en andere technologie, vergist zich. ‘Ik en mijn vrouw legden vaak een uur vast waarna de kinderen niet meer naar een elektronisch beeldscherm mochten kijken, in hun geval hielp dat om hun op een deftig uur in bed te krijgen’, vertelt de tweede rijkste man onlangs in een interview met de Britse tabloid Daily Mail.

Niet tijdens eten

‘We laten ook geen smartphones toe aan tafel tijdens het eten’, voegde Gates, de tweede rijkste man ter wereld, eraan toe. ‘We gaven ze ook geen gsm of smartphone voor ze 14 jaar werden. Daar klaagden ze vaak over, want de meeste andere kinderen kregen er al eerder een.’

Bill Gates heeft drie kinderen: Jennifer (20), Rory (17) en Phoebe (14). Hij zei niet welk merk smartphone zijn kinderen uiteindelijk kregen. Maar zijn vrouw Melinda verklaarde in het verleden al dat haar kinderen geen Apple-producten mochten gebruiken.

Geen iPad voor Jobs

Gates is trouwens niet de eerste tech-goeroe die zijn eigen kinderen beschermt tegen overmatig gebruik van technologie. In 2010 zei wijlen Steve Jobs dat zijn kinderen geen iPad gebruikten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig