Demir krijgt steun voor beleidsbrief
Zuhal Demir Foto: BELGA

De bevoegde Kamercommissie heeft dinsdag haar vertrouwen gegeven voor de beleidsbrief Personen met een Handicap van staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA). CD&V had gedreigd haar niet te steunen na een reeks controversiële uitspraken, maar de plooien lijken gladgestreken.

CD&V had er mee gedreigd die nota niet te steunen omdat Demir stevig had uitgehaald naar de Vlaamse christendemocraten. Vooral de bewering dat CD&V moslims zou behandelen als ‘kiesvee’ viel zwaar. Nadat partijvoorzitters Wouter Beke en Bart De Wever vorige week de strijdbijl begroeven, was dat obstakel echter uit de weg geruimd.

Demir volgde eind februari Elke Sleurs op als staatssecretaris. Meteen werd ze bevoegd voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Wetenschapsbeleid en Grote Steden.

Vorige week moest ze daarom in het parlement drie verschillende beleidsbrieven voorstellen. Voor de eerste tekst kreeg de staatssecretaris dinsdag het vertrouwen. Woensdag staan de twee overige stemmingen geprogrammeerd.