OHL-speler Soufiane El Banouhi blijft één wedstrijd geschorst
Foto: GEERT TRESIGNIE

OH Leuven kan in het rechtstreekse degradatieduel tegen Lommel United op de slotspeeldag van de play-downs in de Proximus League (1B) geen beroep doen op Soufiane El Banouhi. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigde de vordering van het Bondsparket, namelijk één speeldag schorsing en 100 euro boete.

El Banouhi haalde in de slotfase op het veld van Tubeke (1-0) de doorgebroken Simon Zenke onderuit. De Brusselse verdediger van OHL voorkwam zo een uitgelezen kans op de 2-0. El Banouhi, die eerder al een gele kaart kreeg, werd rechtstreeks uitgesloten en droop zonder mopperen af. Het Bondsparket stelde één speeldag schorsing voor, maar OHL ging niet akkoord met die strafmaat.

Hoewel advocaat Felien Kino wees op het “voorbeeldige disciplinaire verleden” van El Banouhi, die nooit eerder een rode kaart kreeg, besloot de Geschillencommissie het Bondsparket te volgen. “De inbreuk van El Banouhi wordt niet betwist. De televisiebeelden en het scheidsrechtersverslag zijn duidelijk: El Banouhi stopte een aanvaller van Tubeke foutief af toen deze alleen op doel kon afgaan. Zo ontnam hij zijn tegenstrever een duidelijke kans op een doelpunt”, verklaarde de Geschillencommissie.

Tenzij OHL in beroep gaat, mist de Brusselse verdediger de levensbelangrijke thuismatch tegen Lommel van komende vrijdag. De winnaar van dat duel verzekert zich van een verlengd verblijf in 1B, de verliezer zakt naar de eerste amateurklasse.