Nuri Sahin verlengt contract bij Borussia Dortmund
Foto: Photo News

Aanvallende middenvelder Nuri Sahin heeft zijn contract bij de Duitse topclub Borussia Dortmund tot medio 2019 verlengd, zo maakte de club dinsdag bekend.

De 28-jarige Turkse international is een jeugdproduct van de Borussen, bijna zestien jaar geleden ondertekende hij er zijn eerste aansluitingskaart. In 2005 debuteerde hij er in het eerste elftal en met zijn zestien jaar en 355 dagen werd hij toen de jongste speler ooit in de Bundesliga. Daarnaast is Sahin ook de jongste doelpuntenmaker in de Duitse hoogste klasse.

Na zijn debuut werd de middenvelder in 2007-2008 een seizoen uitgeleend aan Feyenoord, bij zijn terugkeer naar Westfalen volgde de volledige doorbraak, wat hem in 2011 een transfer naar Real Madrid opleverde. In de Spaanse hoofdstad bleef het voormalige toptalent onder de verwachtingen en na uitleenbeurten aan Liverpool (2012-2013) en Dortmund (2013-2014) volgde in de zomer van 2014 de definitieve terugkeer naar Duitsland. Sinds zijn debuut speelde hij in totaal 203 wedstrijden voor Dortmund, waarin hij negentien keer de weg naar doel vond.

De laatste jaren stond Sahin meermaals aan de kant met blessures en ook momenteel is hij out met een scheur in zijn enkelligament. Bij Borussia hopen ze op zijn terugkeer voor het einde van dit seizoen.