Ivanka Trump heeft deelgenomen aan een G20 Women’s Summit in Berlijn. Ze sprak er samen met Duits bondskanselier Angela Merkel en hoofd van Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde over vrouwelijk ondernemerschap. Na gemor van het publiek verdedigde ze haar vader.

Ivanka Trump is een informele adviseur van het Witte Huis. Haar rol is controversieel, omdat ze gezien wordt als een alsmaar groter wordende invloed op haar vader. Haar man, Jared Kushner is een topadviseur van de president. Zelf is ze een onbetaalde adviseur.

Gemor

Tijdens het panelgesprek was het publiek het niet altijd eens met de First Daughter, en dat lieten ze duidelijk merken. Vanuit het publiek was er op een bepaald moment gemor te horen, toen Ivanka haar vader verdedigde en zei dat hij ‘een grote supporter is van families en wil dat ze het goed doen in de toekomst.’

Ivanka reageerde dat ze de kritiek van de media op haar vader kent, maar dat ze hem zelf niet herkent in dat beeld, en dat ook de ‘duizenden’ vrouwen die hij over de jaren heen aan het werk zette dat niet zouden doen. ‘Hij heeft me altijd gesteund. Ik ben opgegroeid in een huis waar geen grenzen waren aan wat ik kon bereiken’, zegt Ivanka.