Kirsten Flipkens krijgt vrijgeleide naar tweede ronde in Istanboel
Foto: Photo News

Kirsten Flipkens (WTA 93) heeft zich dinsdag op het WTA-toernooi van Istanboel (gravel/250.000 dollar) makkelijk weten te plaatsen voor de tweede ronde. Haar Slovaakse concurrente Kristina Kucova (WTA 94) gaf in de tweede set op.

Flipkens verloor tegen Kucova geen enkel spelletje. Nadat ze de eerste set met 6-0 had gewonnen en ook in de tweede set met 1-0 leidde, gaf de Slovaakse op. De partij duurde amper 28 minuten.

In de Fed Cup afgelopen weekend gaf ‘Flipper’ zelf nog geblesseerd forfait. In de tweede ronde wacht de als derde geplaatste Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 33), die Flipkens nog nooit eerder trof. Samen met de Canadese Eugenie Bouchard neemt Flipkens in Istanboel ook deel aan het dubbelspel.

Met Elise Mertens (WTA 66) en Maryna Zanevska (WTA 114) komen ook twee andere landgenoten deze week in actie in Istanboel. Zij treden ten vroegste woensdag in de arena voor hun eerste wedstrijd in het enkelspel. Dinsdagmiddag plaatste Mertens zich samen met de Amerikaanse Nicole Melichar wel al vlot voor de kwartfinales van het dubbelspel.