Waarom deze beestig exclusieve vrijgezel op Tinder zit
Foto: AFP

Wie op zoek gaat naar de liefde van zijn leven via Tinder, kan binnenkort tijdens het swipen ook een van de meest exclusieve vrijgezellen ter wereld tegenkomen: de 42-jarige Sudan. Geen miljonair met een infinity pool maar een witte neushoorn met potentieproblemen.

Op Tinder zijn vrijgezellen vooral op zoek naar fysieke aantrekkingskracht, gezamenlijke interesses en een vlot eerste contact zonder tijdverlies. Tot zover de studies over het datingplatform. In werkelijkheid komt het er natuurlijk vooral op neer om jezelf te verkopen met een foto die anderen weet aan te spreken.

Dat laatste is precies wat het Ol Pejeta-reservaat in Kenia wil doen met zijn meest exclusieve vrijgezel, de 42-jarige neushoorn Sudan. Het mannetje is hoogstwaarschijnlijk de laatste Noordelijke witte neushoorn op Aarde en moet zich dus dringend voortplanten om zijn soort te redden.

Kritisch bedreigd

Maar dat loopt niet van een leien dakje. De enige twee vrouwtjes die nog in aanmerking komen in het reservaat, kunnen niet langer op een natuurlijke manier zwanger worden van Sudan omdat hij met potentieproblemen kampt door zijn hoge leeftijd.

De enige oplossing is een peperdure in vitro-behandeling, maar daar heeft het reservaat de middelen niet voor. Daarom bedachten ze een manier om deze exclusieve maar weinig begeerlijke vrijgezel te verkopen: wie bij het zien van de foto van Sudan juist swipet op Tinder, doneert geld aan het reservaat. In totaal hoopt de organisatie zo 9 miljoen dollar aan inkomsten te genereren om de kritisch bedreigde Noordelijke witte neushoorn te redden.

Waarom deze beestig exclusieve vrijgezel op Tinder zit
Foto: rr

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig