Grace Jones vervolledigt affiche Gent Jazz Festival
Foto: Mediahuis

Popicoon Grace Jones zal op 6 juli optreden tijdens de eerste dag van het Gent Jazz Festival. Dat meldt de organisatie, die de affiche vervolledigde met onder meer Peter Doherty, GoGo Penguin, Miles Mosley, Kadhja Bonet en UnitedVibrations.

Grace Jones is de diva bij uitstek, zegt Gent Jazz. ‘Gekend van hits als “My Jamaican Guy”, “Slave To The Rhythm”, “I’ve Seen That Face Before” die niet misstaan in tijdloze lijstjes, schakelde ze doorheen haar carrière moeiteloos van disco naar dub reggae over new wave, avant garde en pop. Bijna tien jaar na haar laatste album “Hurricane” maakt ze zich op om de Bijlokesite voor één nacht om te toveren tot New York City’s befaamde nightclub Studio 54 en voor een onvergetelijke afsluiter van de eerste festivaldag van deze zestiende editie te zorgen.’

Het festival maakte al eerder headliners Herbie Hancock, Kamasi Washington, Trixie Whitley, Wayne Shorter, Einstürzende Neubauten en Norah Jones bekend. Gent Jazz Festival introduceert ook ‘cashless payment’ dit jaar. ‘In plaats van te betalen met drank- en eetbonnetjes, betaalt men op het festival met een persoonlijk pasje dat aan alle togen en alle eetstanden gebruikt kan worden. Op de persoonlijke pasjes kan men thuis op voorhand of op het festival, een bedrag naar keuze opladen, waarmee men dan snel en veilig, met een eenvoudige swipe kan betalen op de festivalsite’, zegt de organisatie.

Gent Jazz loopt van 6 tot 5 juli op de Bijlokesite in Gent.