Kevin Strijbos zeker tien weken buiten strijd
Foto: BELGA

Motorcrosser Kevin Strijbos, de nummer dertien in de tussenstand van de MXGP, staat een hele tijd aan de kant met een elleboogblessure. Dat meldt zijn team Suzuki dinsdag op zijn website.

Een scheurtje in de elleboog houdt Suzuki-rijder Strijbos verschillende weken van zijn motor. Hij liep de blessure op tijdens de vijfde manche van het seizoen in het Italiaanse Trentino. Afgelopen weekend probeerde hij tijdens de zesde manche in het Nederlandse Valkenswaard de pijn nog te verbijten, maar het leverde hem geen punten op. Ook na de race gaf hij op zijn Instagram-pagina nog aan het seizoen te willen verderzetten, maar dat blijkt nu niet langer een optie. Een operatie was nodig.

Strijbos werd maandag al met succes geopereerd. “Zondagavond had ik zo veel pijn dat ik wist dat een operatie noodzakelijk was”, aldus de pupil van Stefan Everts. Hoe lang hij precies buiten strijd is is nog niet duidelijk. “Ze vertelden mij dat ik na vier weken terug met de fiets mag trainen en na tien weken met de motor, maar dat is alleen als alles heel vlot verloopt. Ik wil het week per week bekijken en zeker niet te vroeg terugkeren.”