Proximus doet grootste overname sinds Telindus

Proximus koopt het Amerikaanse TeleSign voor 230 miljoen dollar. Het Amerikaanse bedrijf biedt authenticatie- en mobiele-identiteitsdiensten aan de leveranciers van internet- en digitale diensten.

TeleSign, de nieuwe aanwinst van Proximus, is een Amerikaans toonaangevend cloudcommunicatieplatform dat geavanceerde mobiele-identiteits- en authenticatieoplossingen levert. Het bedrijf bedient meer dan 500 klanten uit sleutelsectoren zoals sociale netwerken, gaming, e-commerce, software en communicatie, inclusief 9 van de 10 grootste internetmerken. TeleSign haalde afgelopen jaar 100 miljoen dollar aan inkomsten wat neerkwam op een gemiddelde groei van 27% over de periode 2014-2016.

De strategische overname van TeleSign moet Proximux-dochter Bics toelaten om meer werk te maken van zijn transformatie en diversificatie. ‘Dit is de grootste overname sinds de integratie van Telindus en een logische stap in de uitvoering van onze Fit for Growth-strategie’, reageerde Dominique Leroy, ceo van Proximus. Proximus betaalt 230 miljoen dollar voor TeleSign.

De technologie van TeleSign maakt het mogelijk om spraak-, messaging- en identiteitsoplossingen in eender welke web- of mobiele applicatie te brengen, beveiligd en in real-time. Het is een marktsegment dat de komende jaren sterk zou groeien. Volgens het onderzoeksbureau IDC zouden dergelijke diensten groeien van 867 miljoen in 2016 naar 8,2 miljard in 2021.