Profrenner van Belgisch wielerteam breekt neus na aanval met baseballknuppel op training

Wielrenner Yoann Offredo van de Belgische wielerformatie Wanty-Groupe Gobert is vandaag op training aangevallen met een breekmes en een baseballknuppel. De Fransman houdt er een gebroken neus, gekneusde ribben en blauwe plekken over het hele lichaam aan over. Dat zegt Offredo zelf op zijn Facebook-pagina.

“Vandaag ben ik tijdens een training met twee vrienden slachtoffer geworden van een aanval met een breekmes en een baseballknuppel”, doet Offredo zijn verhaal op zijn Facebook-pagina. “Resultaat: een gebroken neus, een heup die er slecht aan toe is en blauwe plekken over mijn hele lichaam. Naast de fysieke blessures ben ik echter vooral gechoqueerd. Ik ben niet kwaad, ik ben eerder verdrietig omdat ik moet vaststellen dat ik niet wil dat mijn kinderen ooit de mooie sport waar ik zoveel van hou zullen beoefenen... Te gevaarlijk. Je vertrekt ’s morgens voor een trainingsritje, maar je weet nooit of je terug thuis zal komen. Het stemt me triest dat de rechten van de fietser zo genegeerd worden in het land van de mensenrechten.”

Het is voorlopig niet duidelijk wie de dader en wat de aanleiding van de aanval was.

Het Facebook-bericht van Offredo komt nauwelijks twee dagen na het overlijden van de Italiaanse profrenner Michele Scarponi. Die overleed zaterdag nadat hij op training werd aangereden door een busje dat geen voorrang verleende.