Media Markt wil onlinewinkels zoals bol.com en Coolblue nog sterker kunnen beconcurreren. En dus komt de keten met verschillende opvallende initiatieven op de proppen: van een reeks kleinere winkels in kleinere steden tot een kappersservice en gratis koffie.

Dit jaar nog wil Media Markt een eerste kleine winkel in een kleine Belgische stad openen. De vier jaar die hierop volgen zullen er nog negen tot veertien winkels volgen in steden als Waregem en Gembloux. De winkels zullen zo’n 1.000 vierkante meter groot zijn. Om een idee te geven: de grootste Media Markt van het land (in Wilrijk) is zes keer groter. Momenteel zijn er al 27 Media Markt-winkels in ons land. De kleinere winkels zullen trouwens niet in het centrum, maar in de stadsrand terechtkomen.

Bestaande winkels in een nieuw jasje: van kapper tot dj en gratis koffie

Om hun verkoop te laten stijgen, wil Media Markt de 27 bestaande winkels opwaarderen. Ze zullen er bijvoorbeeld het tapijt vervangen door vinyl en binnenin zal er meer wit en minder rood te zien zijn. In de winkel in Wilrijk zullen mensen hun haren kunnen laten knippen en zal er gratis koffie ter beschikking zijn. Op die manier wil men de klanten laten ontdekken hoe de nieuwste tondeuses en koffieapparaten werken. Ook zal er een dj aanwezig zijn om voor de sfeer te zorgen. Het zijn maar enkele van de manieren waarop Media Markt in de toekomst het verschil wil maken met webshops.

Waarom nog meer fysieke winkels in een tijd van webshops?

Steeds meer elektronica wordt verkocht via onlinewinkels. “Maar echte winkels versterken een webwinkel”, vindt Sven Degezelle, de CEO van Media Markt België. “We merken dat waar we geen winkel hebben, mensen minder op onze webwinkel kopen.” En waar we wel winkels hebben, stellen we vast dat de mensen uit de buurt veel kopen op onze webwinkel. Voor herstellingen en dienstverlening willen ze terechtkunnen in stenen winkels. De winkels kunnen ook worden gebruikt als afhaalpunten voor online bestelde producten. Door ons winkelpark uit te breiden, zullen we zowel online als offline meer verkopen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig