De favoriete aandelen van Ken Van Weyenberg
Ken Van Weyenberg Foto: rr
Ken Van Weyenberg, beheerder bij vermogensbeheerder Candriam, geeft zijn aandelenselectie. 'We hebben gekozen voor bedrijven die sterk scoren op onze vijf selectiecriteria (track record, competitiviteit, actief in onderliggende groeimarkt, waardecreatie op lange termijn en financiële gezondheid) én die op basis van hun huidige waardering nog potentieel hebben. Daarbovenop komen er in de selectie een aantal langetermijnthema’s terug, waaronder de vermindering van CO²-uitstoot, vergrijzing, technologie innovatie en robotisatie.'

Valeo

Valeo is een wereldwijde producent van innovatieve technologische oplossingen voor de auto-industrie, met een focus op onder meer de vermindering van CO²-uitstoot. Het bedrijf slaagt er al vier jaar in om een uitstekende groei voor te leggen die de verwachtingen overstijgt en is goed gepositioneerd om van de megatrends in de auto-industrie te profiteren. Zo profiteert Valeo van de terugval van het marktaandeel van dieselvoertuigen, die grote producenten aanzet aan om hybride en elektrische voertuigen te produceren. Ondanks de goede prestatie van het aandeel over de afgelopen maanden, die hoofdzakelijk te danken is aan opwaarts winstherzieningen, heeft het aandeel nog een mooi opwaarts potentieel.

Roche

Roche is een belangrijke speler in de ontwikkeling van geneesmiddelen en diagnostische oplossingen. Het Zwitserse bedrijf gaat een mooi 2017 tegemoet. De ontwikkeling van de pijplijn is veelbelovend en moet de groeiperspectieven op lange termijn verzekeren in verschillende domeinen, waaronder Immuno-oncologie, Hémophilie, en MS. De sterk pijplijn moet het omzetverlies van de middelen Rituxan en Herceptin doen vergeten. Roche is fundamenteel gezond en niet duur.

Royal DSM

Royal DSM is een Nederlandse multinational die actief is in gezondheidszorg, voedingsmiddelen en materialen. Het aandeel presteerde recent wat minder goed dan de brede markt. De voornaamste reden is de sterke prijsdaling van vitamine E (€6/kg) , die recent een dieptepunt bereikte. De komst van een nieuwe CFO brengt voor ons echter een nieuwe discipline bij het bedrijf dat de focus steeds meer legt op de activiteiten in voeding. Zo is DSM actief in verscheidene innovatieve en veelbelovende niches, zoals aquacultuur en stevia. Het management bevestigde in november de prognose voor heel 2016 met een hogere omzet en ebitda.

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes is een softwarebedrijf en marktleider in geavanceerde CAD (Computer Aided Design) en PLM (Product Lifecycle Management). Dassault had in het verleden een focus op de auto- en luchtvaartindustrie, maar heeft de afgelopen jaren sterk gediversifieerd naar nieuwe sectoren zoals consumentengoederen, life sciences en high tech. Het bedrijf heeft een sterke structurele groei dankzij de populariteit van de PLM-software, een brede geografische focus (vooral Azië) en een sterke productcyclus (3DExperience). Dassault heeft sterke prijszettingskracht en heeft een rendement op geïnvesteerd vermogen van 15 % - 20 %.

Keyence Corporation

Keyence Corporation is een Japanse innovatieve wereldleider in de ontwikkeling en productie van industriële automatisatie en inspectiematerialen. Zo produceert het bedrijf onder meer codelasers, meetsystemen, 3D-printers en sensoren. Keyence is een van de bedrijven dat ten volle profiteer van de technologische ontwikkeling en industriële robotisatie. Keyence realiseerde de afgelopen 10 jaar een jaarlijkse omzetgroei (CAGR) van zo’n 8 %, wat merkelijk beter is dan de Japanse industriële sector. Bovendien heeft het bedrijf hoge operationele marges en een sterk business model dat resulteert in een indrukwekkende operationele cashflow. Daardoor verdient het bedrijf ook een premie ten aanzien van zijn sectorgenoten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig