Twaalfde nederlaag op dertien wedstrijden: NEC ontslaat trainer
Foto: Photo News

Peter Hyballa is niet langer hoofdtrainer van NEC. De Duitse coach is maandag ontslagen, bevestigt de Nijmeegse club uit de Nederlandse Eredivisie.

De 41-jarige Hyballa was bezig aan zijn eerste seizoen bij NEC. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de reeks nederlagen van de Nijmegenaren waardoor NEC tegen degradatie vecht.

Van de laatste dertien wedstrijden werden er twaalf verloren. Alleen tegen Heracles Almelo pakte NEC drie punten (3-1). Door deze reeks staat NEC op de voorlaatste plaats met 28 punten uit 32 wedstrijden. In twee wedstrijden moet NEC een achterstand van twee punten goed maken op Roda JC en zal het ook Sparta (28 punten) voorbij moeten gaan.

Hyballa was bij NEC de opvolger van Ernest Faber, die de Nijmeegse club voor FC Groningen verruilde. “Het was een ontzettend zwaar besluit om te nemen”, aldus algemeen directeur Bart van Ingen op de clubwebsite. “Peter Hyballa heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club. We hebben heel veel respect voor hem als mens en trainer. Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering in het proces om een langer verblijf in de Eredivisie te realiseren. Er telt dan maar één belang en dat is het algemeen belang van NEC. In het licht van dat algemeen belang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren”, klinkt het.