Lokeren-speler komt opnieuw boven water: “Hij panikeerde en keerde terug naar Zuid-Afrika”
Foto: BELGA

Het verhaal van Ayanda Patosi bij Lokeren lijkt ten einde. De Zuid-Afrikaanse flankaanvaller was al een tijdje spoorloos zonder dat de club wist waar hij was, maar nu komt de vinnige speler opnieuw boven water. Patosi blijkt in Zuid-Afrika te zijn omdat één van zijn ouders ernstig ziek is, zo berichten Zuid-Afrikaanse media.

Ex-doelman Glenn Verbauwhede bevestigt dat Patosi in Zuid-Afrika verblijft aan Zuid-Afrikaanse media. Verbauwhede verdedigt momenteel de belangen van de 24-jarige Patosi.”Ayanda is inderdaad in Zuid-Afrika. Eén van zijn ouders is ziek. Uiteraard kon hij de situatie beter aangepakt hebben door de telefoon te nemen en de situatie uit te leggen aan Lokeren, maar we zijn volop aan het werk om de brokken te lijmen. De jongen panikeerde toen hij het nieuws hoorde en snelde naar Zuid-Afrika...”

“Ayanda Patosi zijn verhaal is voorbij”, bevestigde sportief directeur Willy Reynders in maart aan onze krant. “Als hij geen geldige reden heeft voor zijn afwezigheid zouden we zijn contract kunnen ontbinden.” Patosi is op het einde van het seizoen sowieso einde contract.