Telenet Fidea Lions en Meeusen vroeger uit elkaar na onderling overleg
Foto: Photo News

Veldrijder Tom Meeusen maakt dinsdag al de overstap naar zijn nieuwe ploeg, Team Beobank-Corendon. Dat maakte Telenet Fidea Lions in een persbericht bekend. Meeusen mocht oorspronkelijk pas op 1 januari 2018 de overstap maken.

Meeusen had in februari al een contract getekend bij Beobank-Corendon, maar dat zou oorspronkelijk pas ingaan aan het begin van het volgende kalenderjaar. Telenet Fidea Lions heeft nu beslist om de 28-jarige Meeusen vroeger te laten gaan. Alle partijen waren het erover eens dat het voor Meeusen niet ideaal was om de voorbereiding en eerste helft van het nieuwe seizoen bij één team te rijden en daarna over te stappen naar een ander team. Na onderling overleg werd een akkoord bereikt, waardoor Meeusen zichzelf vanaf dinsdag al renner van Beobank-Corendon mag noemen.

Samenwerking goed afgesloten

Sven Nys, teammanager van Telenet Fidea Lions, reageerde ook op de overeenkomst. “Na Toms aankondiging van zijn vertrek in februari, hebben we gezocht naar een constructieve aanpak om de overgangsperiode te overbruggen. Dat leek minder evident dan aanvankelijk gedacht, voor zowel Tom als mezelf, het teammanagement en de renners. Een vervroegde overgang was de beste optie, voor iedereen trouwens en daar hebben we de voorbije weken dan ook werk van gemaakt. We zijn blij dat Beobank-Corendon mee wilde gaan in dat verhaal en ik wil hen dan ook bedanken om dit mogelijk te maken. Ook voor de manier waarop we dit samen hebben kunnen afhandelen! Tom wil ik uiteraard ook bedanken, in naam van de hele ploeg en de sponsors, voor al die jaren waarin hij het beste van zichzelf heeft gegeven voor Telenet-Fidea. We wensen hem alle succes in zijn verdere carrière.”

Ook Tom Meeusen zelf reageerde kort. “Ik wil beide partijen bedanken voor de vlotte afhandeling van mijn overgang. Het is fijn dat ik mijn samenwerking met de Telenet Fidea Lions na zo veel jaren op een goede manier kan afsluiten.” Meeusen vertrekt over enkele dagen al meteen op stage naar het zuiden met zijn nieuwe team. Ook Telenet Fidea Lions vertrekt binnenkort op stage.