Een vrouw die gewond raakte bij protest in de Venezolaanse hoofdstad Caracas is zondag overleden, deelde de minister van Binnenlandse Zaken mee. In totaal kwamen er nu al 21 mensen om bij de protesten voor en tegen de socialistische president Nicolas Maduro.

De minister van Binnenlandse Zaken Néstor Reverol kondigde de dood van de 47-jarige vrouw aan op Twitter. Op 19 april werd ze aan het hoofd geraakt door een fles met bevroren water die vanop een gebouw naar beneden werd gegooid. ‘We zullen niet rusten totdat we de daders van deze gruwelijke misdaad gevangen hebben genomen’, voegde de minister toe.

De vrouw werd woensdag gewond nadat ze had deelgenomen in een demonstratie voor president Nicolas Maduro. De oppositie organiseerde tegelijkertijd een betoging tegen hem. Bij de protesten kwamen woensdag zelf al een militair, een tiener en een jonge vrouw om het leven.

Sinds het uitbreken van de protesten op 1 april vielen er al 21 doden. De oppositie en de regering beschuldigen elkaar verantwoordelijk te zijn voor het geweld, waarbij ook tientallen gewonden vielen.

De concrete aanleiding voor de protesten was een beslissing van het Hooggerechtshof om de macht van het parlement naar zich toe te trekken. Sinds eind 2015 is het parlement de enige instelling in handen van de oppositie, en internationaal kwam er veel kritiek op de beslissing. Daarom besliste het Hooggerechtshof 48 uur later de beslissing weer ongedaan te maken.

De tegenstanders van Maduro eisen vervroegde verkiezingen, en zijn van plan maandag de grote wegen in het land te blokkeren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig