Keert de F1 terug naar Long Beach?
De Amerikaanse vlag tijdens de F1-race in Austin Foto: Circuit of the Americas
Long Beach heeft een studie goedgekeurd waarbij onderzocht zal worden of het zich eventueel kandidaat zal stellen voor de organisatie van een F1-race.

Momenteel vindt er sinds 2012 een F1-race plaats op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Er wordt al langer gespeculeerd dat er een tweede Amerikaanse grand prix op de F1-kalender zal komen. Long Beach lijkt nu de nieuwste kandidaat te zijn in een rijtje dat onder meer ook al Las Vegas bevat.

Van 1976 tot en met 1983 organiseerde Long Beach al een F1-race, namelijk de 'United States Grand Prix West'. De laatste winnaar was Mclaren-piloot John Watson maar ook Clay Regazzoni, Mario Andretti, Carlos Reutemann en Gilles Villeneuve wonnen er ooit. Vervolgens werd er sinds 1984 op een aangepast circuit jaarlijks een IndyCar-race gehouden.

Long Beach lijkt echter opnieuw interesse te tonen in de organisatie van een F1-race. Nu er met Liberty Media een Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 is stijgen de kansen alvast dat er een F1-race in Amerika bijkomt. 

De stad bestelde bij KPMG alvast een studie om te bekijken wat de IndyCar-race en een eventuele F1-race voor de stad kunnen betekenen. De F1 zou naar verluidt reeds in 2015 Long Beach benaderd hebben met het oog op een mogelijke organisatie van een F1-race. 

Zowel de promotoren van een eventuele F1-race als de IndyCar-race hebben hun voorstellen op tafel moeten leggen en KPMG zal nu beide bestuderen. Er zal een kosten-batenanalyse door KPMG gemaakt worden en er zal bestudeerd worden wat beide races voor de stad kunnen betekenen. Het huidige IndyCar-contract van Long Beach loopt in 2018 af.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: