Stembureaus in Besançon en Saint-Omer tijdelijk ontruimd
(themabeeld) Foto: EPA

In Besançon, in het oosten van Frankrijk, is een stembureau zondagvoormiddag gedurende bijna twee uur ontruimd geweest vanwege een verdacht voertuig. Dat hebben verschillende Franse media gemeld. In Saint-Omer (Sint-Omaars), in het noorden van het land, werd een stembureau om gelijkaardige redenen ontruimd.

Rond 09.30 uur reed een wagen tegen de muur van een stembureau in Besançon. Twee personen stapten uit en namen de benen. Ze lieten volgens BFMTV de motor van het voertuig draaien. De ordediensten stelden vast dat de wagen gestolen was. Er hingen ook valse nummerplaten op. Bij wijze van voorzorg werd het stembureau geëvacueerd.

In Saint-Omer, in het departement Pas-de-Calais, werd een stembureau om gelijkaardige redenen ontruimd, aldus France 3. Aanleiding hier was de aanwezigheid van een voertuig dat in Nederland ingeschreven stond. Deuren en ramen stonden open, maar niet de koffer. Ook hier kwamen de ontmijningsdiensten ter plaatse.

Er gelden scherpe veiligheidsmaatregelen voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen: meer dan 50.000 politieagenten en 7.000 militairen waken over de kiezers.