VIDEO. Charleroi pakt tegen Zulte Waregem eerste zege in Play-off 1 na dol slot
Baby kreeg de bal uiteindelijk toch eens voorbij Kenny Steppe in doel. Foto: Photo News

Na een draak van een eerste helft en een aantrekkelijke tweede helft won Charleroi met 2-0 tegen Zulte Waregem. Charleroi nam na de rust het heft in handen, maar er werden ontzettend veel kansen gemist. Vooral Baby blonk uit in de missers. Toch slaagde hij erin om de drie punten in Mambourg te houden. David Pollet legde in de blessuretijd dan de 2-0 in het mandje, dankzij een assist van Bedia.

Francky Dury kwam in Mambourg met dezelfde elf spelers aan de start zoals tegen Club Brugge de vorige speeldag. Bij Charleroi kozen ze voor vier verdedigers en drie wissels: Tainmont in de plaats van Dessoleil, Baby voor Benavente en Harbaoui voor Bedia. In een weinig entertainende eerste helft namen de Carolo’s de beste start met al vroeg een goal van Harbaoui, helaas voor Tunesiër kwam hij vanuit buitenspel. Maar na tien minuten sloop het tempo gauw weg uit de wedstrijd. Essevee nam de controle in handen, maar verzuimde het om te scoren. Het meeste doelgevaar kwam op het einde van die eerste helft, waarbij Charleroi-doelman Penneteau wel heel veel risico nam door ver uit zijn doel te komen om de bal op te eisen. Hij botste daarop met de aanspurtende Sander Coopman die kermend tegen de grond gaat, maar hij kan toch verder.

In de loop van de tweede helft herstelt Charleroi langzaam maar zeker het evenwicht. Fall dondert in de zestien neer na contact met Dalsgaard, maar zocht te hard de fout. Scheidsrechter Geldhof geeft geen krimp. Langzaamaan creëerde Charleroi steeds meer kansen. Fall kreeg heel wat ruimte in de zestien, maar kon niet beslissen. Een reuzekans mocht richting de vuilnisemmer. Felice Mazzu haalde hem dan ook naar de kant en zette David Pollet tussen de lijnen. Ook Baby miste een hele resem kansen, maar bleef wel op het veld staan.

VIDEO. Charleroi pakt tegen Zulte Waregem eerste zege in Play-off 1 na dol slot
Foto: BELGA

Mazzu-time

Stilaan liep de wedstrijd op zijn einde, richting Mazzu-time. Zulte Waregem moest serieus bijschakelen om Charleroi in bedwang te houden. Met nog vijf minuten op de klok kwam David Pollet opzetten. Hij nam de bal op de slof, maar Dalsgaard kwam in zijn rug, waarop de Charleroi-spits neergaat. Mambourg schreeuwde om een penalty, maar opnieuw schudde Geldhof het hoofd, hoewel het nu misschien wel terecht zou zijn. De Deen van Essevee ging wel gretig in duel.

Maar Mambourg voelde dat er meer inzat dan een 0-0-gelijkspel. Bedia houdt de Essevee-verdediging aan de praat in de zestien, kan zelf niet tot een schot komen, maar via het been van een Zulte Waregem-verdediger komt het leer in de voeten van Baby, die deze keer niet twijfelde: 1-0! Mazzu-time strikes again. En in blessuretijd maakte David Pollet er nog 2-0 van. Opnieuw Bedia met de assist. Pollet zette de verdediging op het verkeerde been en werkte de bal in de linkeronderhoek binnen. Mazzu time maal twee. Charleroi wint zo zijn eerste wedstrijd in Play-off 1.